Reutum - 9/10 maart 2023

Walk4Light verslag Reutum

Half november 2022 hebben we als gezin besloten om een Walk4Light te organiseren. Nadat er een flyer was gemaakt en de eerste appjes massaal gedeeld werden, kwam het hele dorp in actie. Het zijn te veel acties om te benoemen, maar enkelen willen we graag met jullie delen. 

Alle verenigingen in Reutum bundelden hun krachten en organiseerden o.a. een loterij en een veiling. Daarnaast werden er herkenbare polsbandjes gemaakt. Vrijwel alle 1.000 polsbandjes werden verkocht en ruim 1.500 loten. Ondertussen werden er allerlei veilingitems aangeboden en ging men ondernemers langs voor het beschikbaar stellen van prachtige loterijprijzen. 

Overal zag je onze actie terugkomen; in de herkenbare felgroene polsbandjes die door velen werden gedragen, op alle flyers in scholen, voetbalclubs en winkels, op de socials en in de krant.

Een actie waarbij wij zelf ook hard aan meegewerkt hebben is de auto-was actie van onze vriendengroep. Het was een fantastische dag, waarbij vele auto’s en bussen zijn gepoetst door de mannen, vrouwen en kinderen. Een dag voor ons én onze vrienden om nooit te vergeten. 

De favoriete actie van Joep was de actie van AccentFM. Een radiozender die vanuit Reutum de hele dag muziek op verzoek heeft gedraaid en rond middernacht bekend kon maken dat deze actie € 12.000,= heeft opgebracht. Naast dit fantastische bedrag, heeft Joep enorm genoten van deze dag. Samen met zijn klasgenoten mocht hij in de studio live op de radio zijn verhaal vertellen en zijn lievelingsplaat aanvragen, Live is life van Opus.

Walk4Light Joep in actie bij Accent FM
Walk4Light Joep dorp actie

Een betrokken stagiaire van de basisschool had het grandioze idee om samen met Joep en zijn klasgenoten producten, loten en polsbandjes te verkopen in de supermarkt waar hij werkzaam is. Een hele gezellige dag, met vele spontane reacties en donaties van het winkelend publiek. 

Ook de basisschool wilde graag een steentje bijdragen en organiseerde een sponsorloop. Alle leerlingen kregen een formulier en mochten de deuren langs om zich te laten sponsoren. Ondanks de regen werd er 10 maart de hele ochtend gerend, aangemoedigd door ouders, opa’s, oma’s en dorpsgenoten. Weer hebben we veel samenhorigheid mogen voelen tijdens deze ochtend en konden we de ochtend afsluiten met een cheque t.w.v. bijna €3.600,-

Donderdag 9 maart was de eerste Walk4Light avond. Helaas was het weer bijzonder slecht, de hele avond keiharde regen. Desondanks waren er toch zo’n 220 wandelaars, die met lampjes, regenkleding en paraplu’s de regen trotseerden en hiermee hun steun willen uitdragen. Gelukkig konden we na de wandeling lekker warm opdrogen en bijpraten onder het genot van een kop koffie bij het plaatselijke zalencentrum. 

Vrijdagavond 10 maart maakten wij ons op voor een bijzondere avond. ’s Avonds zou immers het totaalbedrag bekend worden gemaakt! Wederom waren er vele wandelaars (zo’n 300) die met ons meeliepen, nu door een heftige sneeuwval. Na de barre tocht konden we genieten van een prachtige avond, waarbij zo’n 30 items geveild werden, van picknicktafel tot gesigneerde voetbalshirts of een rit in een limousine. Alle aanwezigen genoten enorm van de gezelligheid en saamhorigheid. 
Eind van de avond was het grote moment dat Joep omringd door ons gezin op de knop mocht drukken waarbij het totaalbedrag in beeld kwam €112.883,= !! Dit bedrag konden we aanvullen met nog eens €15.000,= van een anonieme gift. 
 

 

Walk4Light uitslag Reutum

Bekijk deze video voor een mooi verslag van de actie voor Joep.

Wil jij ook een walk4Light organiseren?

Door allemaal in actie te komen en zo veel mogelijk Walk4Light acties te organiseren kunnen we echt het verschil maken.
Klik hier voor meer informatie

arrow_upward