Wat is Walk4Light?

Hotel Absoluut

Geld inzamelen voor onderzoek naar de behandeling van erfelijke oogaandoeningen door een avondvierdaagse te lopen in het donker.

Ernstige oogaandoeningen ontnemen c.a. 5000 mensen in Nederland langzaam het zicht. Voor deze oogziektes, die ontstaan door een genetische afwijking, is nog geen behandeling. "Er mee leren leven" is waar deze 5000 mensen het mee moeten doen. Gelukkig leven we in een tijd waarin de wetenschap grote vooruitgang boekt, zodat behandelingen binnen handbereik lijken komen te liggen.
In Amsterdam UMC willen toponderzoekers een innovatieve gentherapie ontwikkelen om blindheid door deze erfelijke oogziekten te voorkomen. Voor dit onderzoek is helaas onvoldoende geld beschikbaar. Daarom komen WIJ in actie!

Een avondvierdaagse in het donker!

Het idee voor Walk4light is bedacht door de familie Hogervorst in Noordwijkerhout. Bij alle drie de dochters (Fiene, Iefke en Lenne) is de oogziekte Retinitis Pigmentosa geconstateerd. Ze verliezen langzaam hun zicht en hebben ernstige nachtblindheid ontwikkeld. Toen de familie Hogervorst hoorde dat het over het onderzoek naar de ontwikkeling van een gentherapie voor deze oogziekte besloten zij om in actie te komen.
De drie nachtblinde dochters van de familie Hogervorst gaan de uitdaging aan om de avondvierdaagse van Noordwijkerhout te lopen in het donker. Hierbij laten ze zich sponsoren om zo veel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek van professor Boon en zijn team.
Walk4Light hoopt navolging te vinden in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland. Met elkaar kunnen we het benodigde bedrag van c.a. 800.000,- bij elkaar verzamelen.
Hotel Absoluut
arrow_upward