Schipluiden - 29 oktober 2022

Jane
Op zaterdag 29 oktober werd de derde editie van Walk4light georganiseerd in Schipluiden door twee fantastische vrijwilligers.
Zij namen een paar maanden geleden contact op naar aanleiding van onze oproep aan gezinnen die getroffen zijn door een erfelijke oogziekte zoals RP om ook een Walk4light te organiseren.
Een van deze vrijwilligers, Elvera van Leeuwen heeft een eigen bedrijf genaamd Mikxs waarmee ze zich inzet voor mensen met een zintuigelijke beperking en had zodoende de oproep voorbij zien komen.
Elvera en Annemieke hebben ervaring met het organiseren van evenementen en dat was goed te merken! Er werden door de dames 2 mooie 'nacht wandelingen' uitgestippeld door en rondom Schipluiden (een van 5 en een van 12 km) en er schreven zich 47 mensen in.
Deelnemers betaalden 5 euro inschrijfgeld of meer (dit was direct de donatie tbv het onderzoek waar Walk4light geld voor inzamelt), kregen een routebeschrijving van de wandeling inclusief plattegrond en een heuse audiotour. In de routebeschrijving waren stukjes tekst opgenomen met opdrachtjes en vragen die de deelnemers even lieten reflecteren op wat het is om weinig of geen zicht te hebben. Daarnaast hadden ze een bril geregeld die nabootst wat mensen met RP ongeveer zien.

Het maakte veel indruk op de deelnemers. Onderweg was er een koffie- en theepauze met lekkers bij Sportcenter 'Allround' de sportschool van Annemieke haar broer en zijn vrouw. Daar hadden we kans de deelnemers van de 12 km uitgebreider te spreken (zelf liepen we met onze dochters de 5 km met een klein groepje hele gezellige mensen).
 

 

Kaart Schipluiden
Wandeling Schipluiden voor oogonderzoek
Het was weer heel bijzonder hoe alle deelnemers geïnteresseerd waren in ons verhaal en allemaal meeliepen en daarmee ons weer een stapje dichter bij het onderzoek naar een behandeling van RP hebben gebracht. Elvera en Annemiek, ontzettend bedankt voor de organisatie!!
 
Voor iedereen die dit leest en zich geroepen voelt om ook een Walk4light te organiseren, neem gerust contact op met ons (fam Hogervorst), we vertellen je graag meer!!

Samen krijgen we het benodigde geld voor het onderzoek wel bij elkaar!
arrow_upward